Subpunt anterior Subpunt posterior Punt precedent Titol Contingut


Presentació del seminari:

Aquest seminari està destinat als alumnes de 2n curs d'Enginyeria Tècnica Informàtica (Sistemes i Gestió), i requereix coneixements previs en les següents matèries:

Té un caràcter introductori (no pretén ser un curs avançat), però ha de servir per proporcionar una bona base als alumnes que hauran de fer moltes de les pràctiques de 2n i 3r curs amb aquest llenguatge.

Per impartir el seminari es dediquen 12 hores, distribuïdes en sessions de 2 hores cadascuna. L'assignació d'hores a cadascuna de les 4 seccions que composen el seminari és de 3, 3, 4 i 2 hores respectivament.

Aquest seminari està basat principalment en el llibre "El lenguaje de programación C", de Brian W. Kernighan i Dennis M. Ritchie, Ed. Prentice Hall (2 a edició traduïda al castellà), signatura biblioteca ETSE: 1203.23 C KER. A més, aquests apunts inclouen les transparències utilitzades durant el seminari, amb alguns comentaris sobre cada exemple.

Els programes necessaris per aquest seminari (continguts al fitxer PROGS_C.EXE, fitxer autocomprimit que caldrà descomprimir executant-lo amb l'opció -d per crear els directoris corresponents) es poden aconseguir de dues formes: la primera accedint a la plana World Wide Web de l'assignatura d'Estructura de Computadors ( http://www.etse.urv.es/EngInf/assig/ec/) i a partir d'aquesta plana anar a l'apartat corresponent al Seminari de C; per utilitzar la segona cal tenir un compte d'usuari a la màquina TROLL, i accedir al directori /disc1/assig/ec/SeminariC mitjançant un programa de transferència de fitxers amb protocol FTP (en mode binari). Si es vol una còpia de les eines (editor, compilador, enllaçador - linker -, depurador, etc.) per desenvolupar programes en C, caldrà obtenir el fitxer EINES_C.EXE del directori del TROLL mencionat abans. Aquest directori també conté els fitxers INSTRUCCIONS i INDEX, fitxers de text on es troben les instruccions per descomprimir i una guia dels fitxers que es subministren.

La millor forma d'aprendre és anar posant en pràctica tot el que es planteja a la teoria. Així doncs, agafeu aquests apunts, un ordinador amb el compilador de C i els codis dels programes i proveu tot el que s'explica i el que es vulgui experimentar per acabar d'entendre-ho millor.


Subpunt anterior Subpunt posterior Punt precedent Titol Contingut